Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas pamięta tosty z "budki". Przypominam, proponując wersję troszkę "podrasowaną" wędzonym kurczakiem.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3804
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8752
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3804
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8752
Składniki
Mięso oddzieliłem od kości, pokroiłem na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem na plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka, ser, cebulę i przykryłem kolejną kromką chleba. Grilla rozgrzałem do najwyższej temperatury i piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek na toście. Opiekamy wtedy przez 2-3 min z każdej strony.