Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas pamięta tosty z "budki". Przypominam, proponując wersję troszkę "podrasowaną" wędzonym kurczakiem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 45
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 775
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1555
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14099
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 45
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 775
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1555
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14099
Składniki
Mięso oddzieliłem od kości, pokroiłem na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem na plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka, ser, cebulę i przykryłem kolejną kromką chleba. Grilla rozgrzałem do najwyższej temperatury i piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek na toście. Opiekamy wtedy przez 2-3 min z każdej strony.