Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas pamięta tosty z "budki". Przypominam, proponując wersję troszkę "podrasowaną" wędzonym kurczakiem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17233
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 421
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17233
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 421
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Składniki
Mięso oddzieliłem od kości, pokroiłem na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyściłem, pokroiłem na plasterki, ser starłem na dużych oczkach, cebulę drobno posiekałem. Na kromki chleba tostowego ułożyłem: pieczarki, kurczaka, ser, cebulę i przykryłem kolejną kromką chleba. Grilla rozgrzałem do najwyższej temperatury i piekłem jednocześnie z obu stron przez 4 min. Jeśli nie posiadacie grilla elektrycznego z funkcją opiekania z obu stron jednocześnie, można to zrobić na zwykłym lub patelni do grillowania układając garnek na toście. Opiekamy wtedy przez 2-3 min z każdej strony.