Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1275
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 917
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 219
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 272
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1275
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 917
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 219
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 272
Składniki
1Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Obrać resztę jarzyn (w tym ziemniaki) i pokroić na kawałki długości około 5 cm. Cieciorkę osączyć z zalewy. Mięso opłukać, pokroić w kostkę. 2. W dużym rondlu rozgrzać olej, na nim, często obracając, smażyć mięso i cebulę około 15 minut. Dodać przyprawy, sól i 1/2 szklanki wody. Mięso dusić na małym ogniu około 30 minut. W tym czasie często mieszać. Następnie dołożyć jarzyny i ziemniaki. Podlać niewielką ilością wody i gotować jeszcze około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać cieciorkę. Gotową potrawkę podawać z kuskusem. Jeśli chcesz podać potrawkę klasycznie, osącz mięso i jarzyny z sosu, w którym się dusiły i ułóż je na kuskusie, a sos podaj osobno.