Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5388
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2007
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5388
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
1Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Obrać resztę jarzyn (w tym ziemniaki) i pokroić na kawałki długości około 5 cm. Cieciorkę osączyć z zalewy. Mięso opłukać, pokroić w kostkę. 2. W dużym rondlu rozgrzać olej, na nim, często obracając, smażyć mięso i cebulę około 15 minut. Dodać przyprawy, sól i 1/2 szklanki wody. Mięso dusić na małym ogniu około 30 minut. W tym czasie często mieszać. Następnie dołożyć jarzyny i ziemniaki. Podlać niewielką ilością wody i gotować jeszcze około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać cieciorkę. Gotową potrawkę podawać z kuskusem. Jeśli chcesz podać potrawkę klasycznie, osącz mięso i jarzyny z sosu, w którym się dusiły i ułóż je na kuskusie, a sos podaj osobno.