Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24927
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24927
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Cukier rozpuścić w szerokim rondlu, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Udka kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć płasko i posypać wegetą. Polać sosem sojowym i dusić 40 minut. Kurczaka często odwracać, aż zbrązowieje. Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebulę pokroić w kostkę, po- zostałe warzywa zaś - w cienkie słupki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzy-wa. Posypać przyprawą chili, smażyć 7 minut, ciągle mieszając. Dodać ziarna i smażyć jeszcze 2 minuty. Na koniec wymieszać warzywa z ryżem i posypać kiełkami. Ułożyć na półmisku, na wierzchu położyć udka w karmelu. Danie podawać z wiosenną surówką. Surówka: Na półmisku rozłożyć liście sałaty, na nich plasterki pomidorów i rzodkiewki, posypać pokrojonym w kostkę serem feta, siekanym koperkiem i połówkami ciemnych winogron. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek.