Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie nieliche - dla jurnego chłopa i dziarskiej baby
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 723
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 723
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 30
Składniki
Salami i cbulę podsmażyć na patelni na złoty kolor, ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Wszystkie składniki (z wyjątkiem jaj, śmietany mleka i grzanek) wymieszac , doprawić i przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać grzankami i słonecznikiem.
Jaja, mleko , śmietanę rozbełtać i lekko ubić trzepaczką, doprawić. Zalać tym zawartość naczynia do zapiekania . Piec w piekarniku 180st. około 20-30 min.
Spożywać ze smakiem. :)