Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam frytki w kształcie spiralki. Do przygotowania takich frytek jest potrzebny specjalny nożyk, który udało mi się kupić na bazarku, a takie frytki jadłam nad morzem, są smaczne, obsypuję je przyprawą do ziemniaków lub solą. Tak przygotowane frytki nabija się na patyczek do szaszłyków i smaży w głębokim tłuszczu. Polecam
patyki do szaszłyków, nożyk do frytek, nóż, miska, ręcznik papierowy,
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Następnie specjalnym nożykiem tniemy frytki, które po wycięciu nakładamy na patyki szaszłykowe rozciągając i tworząc sprężynę. Tak przygotowane frytki układamy na ręczniku papierowym w celu przesuszenia. Frytki wkładamy do gorącego oleju i smażymy na złoty kolor obracając patyczkiem (smażymy w głębokim oleju , naczynie szerokie , najlepiej duża szeroka patelnia ). Zaraz po usmażeniu posypujemy przyprawą do ziemniaków i w razie potrzeby solą. Podajemy same lub z sosem czosnkowym albo keczupem. Smacznego
Przygotowanie frytek.
Przyrząd do frytek.