Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam frytki w kształcie spiralki. Do przygotowania takich frytek jest potrzebny specjalny nożyk, który udało mi się kupić na bazarku, a takie frytki jadłam nad morzem, są smaczne, obsypuję je przyprawą do ziemniaków lub solą. Tak przygotowane frytki nabija się na patyczek do szaszłyków i smaży w głębokim tłuszczu. Polecam
patyki do szaszłyków, nożyk do frytek, nóż, miska, ręcznik papierowy,
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 6
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 648
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 6
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 648
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 14
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Następnie specjalnym nożykiem tniemy frytki, które po wycięciu nakładamy na patyki szaszłykowe rozciągając i tworząc sprężynę. Tak przygotowane frytki układamy na ręczniku papierowym w celu przesuszenia. Frytki wkładamy do gorącego oleju i smażymy na złoty kolor obracając patyczkiem (smażymy w głębokim oleju , naczynie szerokie , najlepiej duża szeroka patelnia ). Zaraz po usmażeniu posypujemy przyprawą do ziemniaków i w razie potrzeby solą. Podajemy same lub z sosem czosnkowym albo keczupem. Smacznego
Przygotowanie frytek.
Przyrząd do frytek.