Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowa przekąska ,ale nie tylko tak przygotowane różyczki ze smakiem zjecie na kolację lub śniadanie.Serdecznie polecam wypróbować:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 709
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1016
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2034
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki. Na plaster boczku ułożyć plasterki ziemniaków by zachodziły na siebie. Zwinąć boczek w roladkę wraz z ziemniakami,jeśli jakiś plasterek nam wyjdzie,to nie ma problemu,pózniej go włożymy do zwiniętej różyczki. Tak zwinięte różyczki włożyć do blaszki na mufinki. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiekać do zezłocenia ziemniaków. Gotowe różyczki przenieść do papierowych mufinek. Posypać pieprzem ,solą i udekorować zieleniną.
Smacznego życzę!