Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2150
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12303
Składniki
Marchewke obrać, pokroić w kostke.
Bulion 0,5 litra, z kostki rosołowej,( bądź poprostu rosół) + liść laurowy i ziele angielskie.Dodajemy marchewke i gotujemy, by zmiękła
Dodajemy 2 łyżeczki startego imbiru, łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę pieprzu cayenne.
Miksujemy całość blenderem i gotowe
Przepis bardzo podobny do zupy z dyni . Smacznego