Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza złota polska jesień sprzyja robieniu przetworów na zimę, zwłaszcza tych z kapusty. Dziś u mnie przepis na czerwona kapustę z jabłkiem. Sałatka pyszna, prosta i szybka w zrobieniu, na zimę idealna.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 14
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18503
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7065
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30642
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 14
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18503
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7065
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30642
Składniki
Czerwoną kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem, odcedzamy. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki na zalewę wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się zalewy dodajemy kapustę z cebulą i gotujemy na niewielkim ogniu przez 25 minut, tak aby zmiękła.
Na koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aby troszkę ostygła.
Przestudzona kapustę przekładamy do wyparzonych średnich słoików, ugniatając łyżką.
Zakręcamy i pasteryzujemy przez 30 minut od momentu gotowania się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))