Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza złota polska jesień sprzyja robieniu przetworów na zimę, zwłaszcza tych z kapusty. Dziś u mnie przepis na czerwona kapustę z jabłkiem. Sałatka pyszna, prosta i szybka w zrobieniu, na zimę idealna.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4793
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4793
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
Czerwoną kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem, odcedzamy. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki na zalewę wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się zalewy dodajemy kapustę z cebulą i gotujemy na niewielkim ogniu przez 25 minut, tak aby zmiękła.
Na koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aby troszkę ostygła.
Przestudzona kapustę przekładamy do wyparzonych średnich słoików, ugniatając łyżką.
Zakręcamy i pasteryzujemy przez 30 minut od momentu gotowania się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))