Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza złota polska jesień sprzyja robieniu przetworów na zimę, zwłaszcza tych z kapusty. Dziś u mnie przepis na czerwona kapustę z jabłkiem. Sałatka pyszna, prosta i szybka w zrobieniu, na zimę idealna.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18154
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2518
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 211
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 242
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5422
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18154
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2518
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 211
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 242
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5422
Składniki
Czerwoną kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i sparzamy wrzątkiem, odcedzamy. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki na zalewę wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się zalewy dodajemy kapustę z cebulą i gotujemy na niewielkim ogniu przez 25 minut, tak aby zmiękła.
Na koniec dodajemy jabłka i gotujemy jeszcze 5 minut.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy aby troszkę ostygła.
Przestudzona kapustę przekładamy do wyparzonych średnich słoików, ugniatając łyżką.
Zakręcamy i pasteryzujemy przez 30 minut od momentu gotowania się wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))