Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 5 słoiczków o pojemności ok. 310 ml
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1309
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3700
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1309
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3700
Składniki
Pomarańcze i cytryny wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, a następnie je obrać. W garnku zagotować wodę z cukrem, dodać obrany imbir, cząstki pomarańczy i cytryn, otartą skórkę. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż dżem zgęstnieje, pod koniec gotowania wyciągnąć imbir. Wyparzone słoiki napełniać dżemem. Pasteryzować 30 minut. Smacznego