Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 5 słoiczków o pojemności ok. 310 ml
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 444
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2603
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38712
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 444
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2603
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38712
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Składniki
Pomarańcze i cytryny wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, a następnie je obrać. W garnku zagotować wodę z cukrem, dodać obrany imbir, cząstki pomarańczy i cytryn, otartą skórkę. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż dżem zgęstnieje, pod koniec gotowania wyciągnąć imbir. Wyparzone słoiki napełniać dżemem. Pasteryzować 30 minut. Smacznego