Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam pyszny domowy dżem z dyni i jabłek z galaretką pomarańczową. Prosty dżem bez dodatku substancji żelujących. Ma posmak pomarańczowy z nutą cynamonu i goździków. Polecam, nadaje się do pieczywa, wafla, naleśników :-)
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 55
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1930
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 373
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 445
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 700
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 55
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1930
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 373
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 445
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 700
Składniki
Dynię obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w kostkę. Owoce włożyć do garnka, dodać goździki, kawałek cynamonu, wsypać kwasek cytrynowy, dodawać stopniowo cukier, dokładnie wymieszać i prażyć na małym ogniu około 3 godzin. Smażyć tak długo, aż dynia i jabłka rozgotują się i wyparuje woda. Po tym czasie wsypać galaretkę, prażyć jeszcze około 15-20 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.