Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam pyszny domowy dżem z dyni i jabłek z galaretką pomarańczową. Prosty dżem bez dodatku substancji żelujących. Ma posmak pomarańczowy z nutą cynamonu i goździków. Polecam, nadaje się do pieczywa, wafla, naleśników :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Dynię obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w kostkę. Owoce włożyć do garnka, dodać goździki, kawałek cynamonu, wsypać kwasek cytrynowy, dodawać stopniowo cukier, dokładnie wymieszać i prażyć na małym ogniu około 3 godzin. Smażyć tak długo, aż dynia i jabłka rozgotują się i wyparuje woda. Po tym czasie wsypać galaretkę, prażyć jeszcze około 15-20 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.