Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 607
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9110
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 607
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9110
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 70
Składniki
Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)