Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19870
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4176
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3915
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19870
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2995
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4176
Składniki
Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)