Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3844
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3844
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414720
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)