Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 325
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4513
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 395
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29445
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 325
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4513
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 395
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29445
Składniki
Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)