Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, pyszne, słodkie ogrodowe winogrona świetnie nadają się na dżem :) To jeden z pomysłów na ich wykorzystanie. Dżem z winogron jest lekko cierpki, a swym smakiem przypomina dżem z czarnej porzeczki. Taki dżem to nie tylko świetny dodatek do kanapek czy naleśników, ale także idealnie sprawdzi się w takich wypiekach jak np. ciasto pleśniak.
Kiście obrać z owoców. Owoce przebrać, umyć i lekko osuszyć. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Lekko rozgnieść tłuczkiem i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut, aż odparuje większość wody.
Owoce przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek i skórek. Ponownie zagotować, dodać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut, aż dżem zacznie gęstnieć. Gorący dżem przelać do czystych, wyparzonych i suchych słoików. Zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.
Kiwi od zawsze kojarzy się nam z tropikiem...od jakiegoś czasu popularne wśró...
Odsłon: 10823
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Kiście obrać z owoców. Owoce przebrać, umyć i lekko osuszyć. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Lekko rozgnieść tłuczkiem i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut, aż odparuje większość wody.
Owoce przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek i skórek. Ponownie zagotować, dodać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut, aż dżem zacznie gęstnieć. Gorący dżem przelać do czystych, wyparzonych i suchych słoików. Zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 75
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 305