Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2221
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 306
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 255
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 2221
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 306
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 255
Składniki
Umyte buraki obieramy i kroimy w plasterki. Zalewamy ciepła wodą, tak aby je pokryła. Dodajemy czosnek, ziele angielskie, liscie laurowe i kromkę chleba razowego. Odstawiamy na 4 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie zlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.