Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mirabelki to świetny, a jednocześnie oryginalny dodatek do mięs i wędlin. Mimo kiszenia mirabelki zachowują swój charakterystyczny owocowy smak.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 141
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2229
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4152
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 141
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2229
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4152
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Składniki
Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Umyte mirabelki kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Mirabelki przekładamy do słoików. Zalewamy solanką. Odstawiamy na 2-3 dni w ciepłe miejsce do ukiszenia. Słoiki szczelnie zamykam, gdy mirabelki są już ukiszone. Odstawiam w chłodne zacienione miejsce. Podaję schłodzone jako dodatek do mięs i wędlin.