Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane mirabelki to świetny, a jednocześnie oryginalny dodatek do mięs i wędlin. Mimo kiszenia mirabelki zachowują swój charakterystyczny owocowy smak.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2909
Składniki
Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Umyte mirabelki kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Mirabelki przekładamy do słoików. Zalewamy solanką. Odstawiamy na 2-3 dni w ciepłe miejsce do ukiszenia. Słoiki szczelnie zamykam, gdy mirabelki są już ukiszone. Odstawiam w chłodne zacienione miejsce. Podaję schłodzone jako dodatek do mięs i wędlin.