Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane, ogórki szklarniowe tez są świetne do kiszenia, ich skórka jest cieniusieńka!
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5780
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 90
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 84
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1666
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 96
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5780
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 90
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 84
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1666
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 96
Składniki
Ogórki ułożyłam w 5 litrowej bańce po wodzie z odciętą górą. W przestrzenie włożyłam chili- zapomniałam o chrzanie, przecięte ząbki czosnku i łodygi kopru z baldachami- 2 szt. Całość zostawiłam na 5 dni- po tym czasie okazało się , ze potrzebują jeszcze jeden dzień aby nabrały kwaśności. Gotowe! Ogórki kiszone pasteryzuje. Układam je wysokich słojach do 3/4 wysokości, zalewam. Zakręcam i pasteryzuje 10- 15 minut od zagotowani się wody. Zawartość się podnosi, a słoiki po wyjęciu należy od razu dokręcić- uwaga na wyciekającą wrzącą zalewę!
Smacznego :)