Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone rzodkiewki to naturalny probiotyk i porcja zdrowia zamknięta w słoiku.....
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 296
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 182
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 296
Składniki
Rzodkiewki dokładnie umyć, usunąć liście (można z nich zrobić pesto).
Do słoików włożyć po 3-4 ząbki czosnku, kawałki chrzanu i kulki ziela angielskiego. Następnie ciasno ułożyć rzodkiewki, a na wierzchu baldachy kopru.
Wodę wymieszać z solą, zalać rzodkiewki.
Słoiki szczelnie zamknąć, odstawić na kilka dni do kiszenia.