Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zbioru, kiedy to wszystkie ciekawe przepisy zamieszczane w szarych gazetach były wycinane i pieczołowicie wklejane do kulinarnych zeszytów :) Te pomidory kisiłam po raz pierwszy i przyznaję - są smaczne, polecam :)
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 504
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5354
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3471
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 504
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5354
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3471
Składniki
Pomidory zdrowe, lekko rozjaśnione, zaczynające dojrzewać, starannie umyć, układać w słojach przekładając gałązkami kopru.
Do każdego słoja dodać 2-3 jagody jałowca i 2-3 ząbki czosnku.
Zagotować wodę z solą, licząc na 1l wody 4-5 dkg soli. Lekko przestudzoną wodą napełnić słoje z ułożonymi pomidorami, zamknąć i odstawić do ukwaszenia.
Kiszone pomidory doskonale dają się przechowywać w chłodnej piwnicy czy spiżarni bez dodatkowych zabiegów utrwalających.