Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zbioru, kiedy to wszystkie ciekawe przepisy zamieszczane w szarych gazetach były wycinane i pieczołowicie wklejane do kulinarnych zeszytów :) Te pomidory kisiłam po raz pierwszy i przyznaję - są smaczne, polecam :)
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 272
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 975
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 303
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 750
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 373
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 272
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 975
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 303
Kurczak po bałkańsku to pyszne i proste w przygotowaniu danie które jadłam pi...
Odsłon: 750
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 373
Składniki
Pomidory zdrowe, lekko rozjaśnione, zaczynające dojrzewać, starannie umyć, układać w słojach przekładając gałązkami kopru.
Do każdego słoja dodać 2-3 jagody jałowca i 2-3 ząbki czosnku.
Zagotować wodę z solą, licząc na 1l wody 4-5 dkg soli. Lekko przestudzoną wodą napełnić słoje z ułożonymi pomidorami, zamknąć i odstawić do ukwaszenia.
Kiszone pomidory doskonale dają się przechowywać w chłodnej piwnicy czy spiżarni bez dodatkowych zabiegów utrwalających.