Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi ze starego zbioru, kiedy to wszystkie ciekawe przepisy zamieszczane w szarych gazetach były wycinane i pieczołowicie wklejane do kulinarnych zeszytów :) Te pomidory kisiłam po raz pierwszy i przyznaję - są smaczne, polecam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 734
Składniki
Pomidory zdrowe, lekko rozjaśnione, zaczynające dojrzewać, starannie umyć, układać w słojach przekładając gałązkami kopru.
Do każdego słoja dodać 2-3 jagody jałowca i 2-3 ząbki czosnku.
Zagotować wodę z solą, licząc na 1l wody 4-5 dkg soli. Lekko przestudzoną wodą napełnić słoje z ułożonymi pomidorami, zamknąć i odstawić do ukwaszenia.
Kiszone pomidory doskonale dają się przechowywać w chłodnej piwnicy czy spiżarni bez dodatkowych zabiegów utrwalających.