Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam przepis u Obserwatora i zrobiłam z ciemnych winogron trochę odbiegając ze składnikami od przepisu Obserwatora:) Konfitura wyszła pyszna,tylko za mało i jutro zrobię drugi rzut:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3691
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 426
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3691
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 426
Składniki
Odszypułkowane winogrona umyć,dać do rondla, zalać winem i zagotować. Dodać cukier żelujący i na wolnym ogniu gotować do zredukowania płynu.Ja to robiłam przez 2 dni.Na drugi dzień jeśli konfitura nie stężała jeszcze pogotować,dodać cynamon i skórkę z cytryny. Gorące nakładać do słoiczków.Mnie wyszły tylko te dwa ,które są na zdjęciu. Smacznego życzę!