Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam przepis u Obserwatora i zrobiłam z ciemnych winogron trochę odbiegając ze składnikami od przepisu Obserwatora:) Konfitura wyszła pyszna,tylko za mało i jutro zrobię drugi rzut:)
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1893
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1581
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2505
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1893
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1643
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1581
Składniki
Odszypułkowane winogrona umyć,dać do rondla, zalać winem i zagotować. Dodać cukier żelujący i na wolnym ogniu gotować do zredukowania płynu.Ja to robiłam przez 2 dni.Na drugi dzień jeśli konfitura nie stężała jeszcze pogotować,dodać cynamon i skórkę z cytryny. Gorące nakładać do słoiczków.Mnie wyszły tylko te dwa ,które są na zdjęciu. Smacznego życzę!