Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z ciemnych winogron.

Konfitura z ciemnych winogron.

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 16645

Dodano:

Odsłon: 19067

Podpatrzyłam przepis u Obserwatora i zrobiłam z ciemnych winogron trochę odbiegając ze składnikami od przepisu Obserwatora:) Konfitura wyszła pyszna,tylko za mało i jutro zrobię drugi rzut:)

Składniki

  • Winogrona ciemne 1,5 kg.
  • Cukier żelujący 37dkg.
  • Wino czerwone 100ml ( u mnie domowej roboty)
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • Skórka obtarta z cytryny.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Konfitura z ciemnych winogron.

Przygotowanie

  1. Odszypułkowane winogrona umyć,dać do rondla, zalać winem i zagotować.
    Dodać cukier żelujący i na wolnym ogniu gotować do zredukowania płynu.Ja to robiłam przez 2 dni.Na drugi dzień jeśli konfitura nie stężała jeszcze pogotować,dodać cynamon i skórkę z cytryny.
    Gorące nakładać do słoiczków.Mnie wyszły tylko te dwa ,które są na zdjęciu.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń