Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam przepis u Obserwatora i zrobiłam z ciemnych winogron trochę odbiegając ze składnikami od przepisu Obserwatora:) Konfitura wyszła pyszna,tylko za mało i jutro zrobię drugi rzut:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 359
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 249
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 359
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 249
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1386
Składniki
Odszypułkowane winogrona umyć,dać do rondla, zalać winem i zagotować. Dodać cukier żelujący i na wolnym ogniu gotować do zredukowania płynu.Ja to robiłam przez 2 dni.Na drugi dzień jeśli konfitura nie stężała jeszcze pogotować,dodać cynamon i skórkę z cytryny. Gorące nakładać do słoiczków.Mnie wyszły tylko te dwa ,które są na zdjęciu. Smacznego życzę!