Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam przepis u Obserwatora i zrobiłam z ciemnych winogron trochę odbiegając ze składnikami od przepisu Obserwatora:) Konfitura wyszła pyszna,tylko za mało i jutro zrobię drugi rzut:)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 230
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20372
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 230
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20372
Składniki
Odszypułkowane winogrona umyć,dać do rondla, zalać winem i zagotować. Dodać cukier żelujący i na wolnym ogniu gotować do zredukowania płynu.Ja to robiłam przez 2 dni.Na drugi dzień jeśli konfitura nie stężała jeszcze pogotować,dodać cynamon i skórkę z cytryny. Gorące nakładać do słoiczków.Mnie wyszły tylko te dwa ,które są na zdjęciu. Smacznego życzę!