Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 10119

:)

Składniki

  • 2 kg żurawiny
  • 1/2 kg cukru
  • 1 szklanka wody
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje.
    Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń