Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1381
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3553
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1210
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1381
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3553
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1210
Składniki
Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.