Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 135
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1168
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 464
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 135
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1168
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 464
Składniki
Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.