Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 823
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1233
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 823
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1233
Składniki
Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.