Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5914
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18681
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5914
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18681
Składniki
Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.