Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13047
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4414
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13047
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4414
Składniki
Żurawinę dokładnie przebrać , usunąć resztki łodyżek , listków . Opłukać i osączyć. Do rondla - z wysokim brzegiem - wsypać cukier, dodać szklankę wody i ugotować syrop. Wrzucić żurawinę, gotować na małym ogniu ok. 30 - 45 min. aż kuleczki owoców popękają a całość zgęstnieje. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do ostudzenia do góry dnem.