Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1126
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4763
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1411
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1126
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4763
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1411
Składniki
Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).
Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!