Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4751
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 422
Składniki
Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).
Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!