Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4670
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 570
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4670
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 570
Składniki
Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).
Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!