Do góry

Przetwory Przepis na:

Kurki na zimę

Kurki na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 2559

Dodano:

Odsłon: 4106

Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...

Składniki

  • Kurki 1 kg
  • Cebula duża 2 szt.
  • Sól 1 łyżka
  • Olej 1/4 szkl.
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.

  2. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).

  3. Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń