Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 531
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1151
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11517
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 531
Składniki
Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).
Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!