Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3270
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2074
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3270
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2074
Składniki
Grzyby (uprzednio umyte), pokrojoną w piórka cebulęi i przyprawy zalać małą ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli, gotować około 10 minut. Odcedzić, zachować przyprawy. Ocet wymieszać z 1/2 litra wody, cukrem i pozostałą solą. Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę, dobrze zakręcić.