Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2985
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25859
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2985
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1384
Składniki
Grzyby (uprzednio umyte), pokrojoną w piórka cebulęi i przyprawy zalać małą ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli, gotować około 10 minut. Odcedzić, zachować przyprawy. Ocet wymieszać z 1/2 litra wody, cukrem i pozostałą solą. Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę, dobrze zakręcić.