Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 972
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 972
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Składniki
Grzyby (uprzednio umyte), pokrojoną w piórka cebulęi i przyprawy zalać małą ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli, gotować około 10 minut. Odcedzić, zachować przyprawy. Ocet wymieszać z 1/2 litra wody, cukrem i pozostałą solą. Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę, dobrze zakręcić.