Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne przepisy niekiedy są najlepsze ! A kiedy tylko pojawią się kurki czas je do słoiczka żeby rozpieszczały nasze żołądki zimą.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę dodajemy ocet, sól, cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko razem zagotowujemy i czekamy aż zalewa trochę przestygnie.
W tym czasie oczyszczamy kurki przekładamy do garnka zalewamy gorącą wodą i gotujemy 4 minuty, odcedzamy i czekamy aż lekko przestygną.
Kurki przekładamy do słoiczków a następnie zalewamy do wysokości zalewą octową. Na blaszkę z piekarnika nalewamy wodę, ustawiamy słoiczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 120 stopni na 30 minut. Następnie na ścierce układamy słoiczki do góry nogami aż do przestygnięcia.