Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne przepisy niekiedy są najlepsze ! A kiedy tylko pojawią się kurki czas je do słoiczka żeby rozpieszczały nasze żołądki zimą.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231734
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36285
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231734
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4947
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36285
        
        
                Składniki
Do rondelka wlewamy wodę dodajemy ocet, sól, cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko razem zagotowujemy i czekamy aż zalewa trochę przestygnie.
W tym czasie oczyszczamy kurki przekładamy do garnka zalewamy gorącą wodą i gotujemy 4 minuty, odcedzamy i czekamy aż lekko przestygną.
Kurki przekładamy do słoiczków a następnie zalewamy do wysokości zalewą octową. Na blaszkę z piekarnika nalewamy wodę, ustawiamy słoiczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 120 stopni na 30 minut. Następnie na ścierce układamy słoiczki do góry nogami aż do przestygnięcia.