Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne przepisy niekiedy są najlepsze ! A kiedy tylko pojawią się kurki czas je do słoiczka żeby rozpieszczały nasze żołądki zimą.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę dodajemy ocet, sól, cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko razem zagotowujemy i czekamy aż zalewa trochę przestygnie.
W tym czasie oczyszczamy kurki przekładamy do garnka zalewamy gorącą wodą i gotujemy 4 minuty, odcedzamy i czekamy aż lekko przestygną.
Kurki przekładamy do słoiczków a następnie zalewamy do wysokości zalewą octową. Na blaszkę z piekarnika nalewamy wodę, ustawiamy słoiczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 120 stopni na 30 minut. Następnie na ścierce układamy słoiczki do góry nogami aż do przestygnięcia.