Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne przepisy niekiedy są najlepsze ! A kiedy tylko pojawią się kurki czas je do słoiczka żeby rozpieszczały nasze żołądki zimą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę dodajemy ocet, sól, cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko razem zagotowujemy i czekamy aż zalewa trochę przestygnie.
W tym czasie oczyszczamy kurki przekładamy do garnka zalewamy gorącą wodą i gotujemy 4 minuty, odcedzamy i czekamy aż lekko przestygną.
Kurki przekładamy do słoiczków a następnie zalewamy do wysokości zalewą octową. Na blaszkę z piekarnika nalewamy wodę, ustawiamy słoiczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 120 stopni na 30 minut. Następnie na ścierce układamy słoiczki do góry nogami aż do przestygnięcia.