Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne przepisy niekiedy są najlepsze ! A kiedy tylko pojawią się kurki czas je do słoiczka żeby rozpieszczały nasze żołądki zimą.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29861
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9662
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4143
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 29861
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9662
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4143
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 857
Składniki
Do rondelka wlewamy wodę dodajemy ocet, sól, cukier, ziele angielskie, gorczycę, liście laurowe oraz pokrojoną w talarki cebulę. Wszystko razem zagotowujemy i czekamy aż zalewa trochę przestygnie.
W tym czasie oczyszczamy kurki przekładamy do garnka zalewamy gorącą wodą i gotujemy 4 minuty, odcedzamy i czekamy aż lekko przestygną.
Kurki przekładamy do słoiczków a następnie zalewamy do wysokości zalewą octową. Na blaszkę z piekarnika nalewamy wodę, ustawiamy słoiczki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 120 stopni na 30 minut. Następnie na ścierce układamy słoiczki do góry nogami aż do przestygnięcia.