Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nie lubi skórki w marynowanej papryce, staje się twarda i odchodzi od miąższu.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Papryki upiekłam w piekarniku do sczernienia skórki, około 200C. Przełożyłam je do woreczka foliowego żeby się zaparowały. Ostudzone obrałam ze skórki.
Ułożyłam je dosyć luźno w słoikach.
Ilość zalewy oblicza się na podstawie sumy objętości słoików podzielonej na dwa. Zagotowałam wodę z dodatkami. Miałam małe cebulki, czosnki pokroiłam na plasterki. Podgotowałam 5 minut. Wyłączyłam ogień i dodałam ocet. Zalałam słoiki i dodatki rozłożyłam równomiernie do papryk. Słoiki zakręciłam. Wstawiłam je na ściereczce do garnka. Wody nalałam do wysokości zawartości. Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)