Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nie lubi skórki w marynowanej papryce, staje się twarda i odchodzi od miąższu.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1054
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 401
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3592
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 161
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1054
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 401
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3592
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 161
Składniki
Papryki upiekłam w piekarniku do sczernienia skórki, około 200C. Przełożyłam je do woreczka foliowego żeby się zaparowały. Ostudzone obrałam ze skórki.
Ułożyłam je dosyć luźno w słoikach.
Ilość zalewy oblicza się na podstawie sumy objętości słoików podzielonej na dwa. Zagotowałam wodę z dodatkami. Miałam małe cebulki, czosnki pokroiłam na plasterki. Podgotowałam 5 minut. Wyłączyłam ogień i dodałam ocet. Zalałam słoiki i dodatki rozłożyłam równomiernie do papryk. Słoiki zakręciłam. Wstawiłam je na ściereczce do garnka. Wody nalałam do wysokości zawartości. Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.
Smacznego :)