Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe zielone szparagi marynuję w zalewie z octu winnego i oleju rzepakowego. W ten sposób otrzymuję pyszną i chrupiącą przekąskę lub dodatek do obiadu. Dzięki użyciu octu winnego, nie spirytusowego marynata jest delikatna bez ostrego drażniącego smaku i zapachu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115220
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1308
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115220
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1308
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi przycinamy by zmieściły się do słoików. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Szparagi układamy pionowo, dodajemy po kawałku kolorowej papryki i plasterku cebuli. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy warzywa. Warzywa powinny być całkowicie pokryte zalewą. Słoiki zakręcamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 3-4 dni. Po tym czasie szparagi są gotowe.