Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe zielone szparagi marynuję w zalewie z octu winnego i oleju rzepakowego. W ten sposób otrzymuję pyszną i chrupiącą przekąskę lub dodatek do obiadu. Dzięki użyciu octu winnego, nie spirytusowego marynata jest delikatna bez ostrego drażniącego smaku i zapachu.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 193
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 193
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2204
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi przycinamy by zmieściły się do słoików. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Szparagi układamy pionowo, dodajemy po kawałku kolorowej papryki i plasterku cebuli. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy warzywa. Warzywa powinny być całkowicie pokryte zalewą. Słoiki zakręcamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 3-4 dni. Po tym czasie szparagi są gotowe.