Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe zielone szparagi marynuję w zalewie z octu winnego i oleju rzepakowego. W ten sposób otrzymuję pyszną i chrupiącą przekąskę lub dodatek do obiadu. Dzięki użyciu octu winnego, nie spirytusowego marynata jest delikatna bez ostrego drażniącego smaku i zapachu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1501
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1235
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1343
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1065
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1501
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1235
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1343
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1065
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi przycinamy by zmieściły się do słoików. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Szparagi układamy pionowo, dodajemy po kawałku kolorowej papryki i plasterku cebuli. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy warzywa. Warzywa powinny być całkowicie pokryte zalewą. Słoiki zakręcamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 3-4 dni. Po tym czasie szparagi są gotowe.