Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowe zielone szparagi marynuję w zalewie z octu winnego i oleju rzepakowego. W ten sposób otrzymuję pyszną i chrupiącą przekąskę lub dodatek do obiadu. Dzięki użyciu octu winnego, nie spirytusowego marynata jest delikatna bez ostrego drażniącego smaku i zapachu.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1024
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4430
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 455
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2851
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38749
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi przycinamy by zmieściły się do słoików. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Szparagi układamy pionowo, dodajemy po kawałku kolorowej papryki i plasterku cebuli. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy warzywa. Warzywa powinny być całkowicie pokryte zalewą. Słoiki zakręcamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 3-4 dni. Po tym czasie szparagi są gotowe.