Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebule Mogą być pokrojone w grubszą kostkę.
Dodać pokrojone pomidory ze skórką, piętką oraz jabłka pokrojone w ćwiartki ze skórką ale bez gniazd nasiennych.
Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w większe kawałki, ząbki czosnku, marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, papryczkę chili bez nasion.
Gotować, mieszać aż warzywa będą bardzo miękkie.
Całość przetrzeć przez sito.
Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty sos, to trzeba go odparować.
Dodać cukier i sól do smaku.
Sos gotowy.
Może być dodatkiem do warzyw, mięsa, jajek, makaronu, sera
Smacznego.