Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie musztardowej z zielonym pieprzem ziarnistym to propozycja dla osób lubiących domowe przetwory.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1208
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1034
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1208
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1034
Składniki
1. Ogórku umyć pokroić ze skórką na plastry, ułożyć w słoikach .
2. Zalewa: Wszystkie składniki zalewy zagotować dodając pod koniec musztardę, mieszać aż się rozpuści całkowicie.Gotową gorąca zalewą zalać ogórki w słoikach, zakręcić i pasteryzować 5 minut od zagotowania. Po zagotowaniu wynieść w chłodne ciemne miejsce. Smacznego!