Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upały nie odpuszczają a ja siedzę w kuchni i przyrządzam nasze ulubione kiszone ogóreczki ;)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1891
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1891
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1744
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Ogórki wyszorować.
Na dno każdego słoika wrzucić gałązkę kopru, następnie ściśle ułożyć ogórki.
Do każdego słoja wrzucić po 2 ząbki czosnku, kawałek chrzanu, 3 ziela angielskie i około 5 liści laurowych.
W dużym garnku zagotować wodę, dodać sól(woda ma być dobrze słona, o wiele bardziej słona niż woda np. na makaron, tak gdzieś około 1,5 łyżki soli na litr wody).
o zagotowaniu spróbować wodę (uważać), jeżeli jest mało słona to dosolić i jeszcze chwilę ją pogotować.
Następnie delikatnie ją ostudzić i zalać słoiki, dobrze zakręcić i odstawić do góry dnem. Smacznego :)