Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To moja wersja.
Słój o pojemności 2 litry. Naczynie o pojemności min. 2 litry do przygotowania zalewy. Łyżka do mieszania. Obierak do warzyw, nóż.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Składniki
Ogórki, koper, liście chrzanu i gałązki estragonu myjemy. Ząbki czosnku obieramy, korzeń chrzanu myjemy dokładnie, obieramy i kroimy na odpowiednie kawałki.
Słój i zakrętkę myjemy, wyparzamy wrzątkiem i osuszamy.
Do słoja na dno wkładamy jedną trzecią przygotowanych dodatków, potem układamy pionowo połowę ogórków, dodajemy kolejną część dodatków i układamy pozostałe ogórki. Na wierzchu układamy resztę dodatków. Wszystko zalewamy gorącą zalewą.
Słój zakrecamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po dwóch dniach można już próbować ogórki. Wspaniale smakują na domowym chlebku posmarowanym domowym smalcem. Smacznego!
Gdy ogórki osiągną ulubiony smak, można przełożyć słój w zimne miejsce, aby zatrzymać proces kiszenia.