Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To moja wersja.
Słój o pojemności 2 litry. Naczynie o pojemności min. 2 litry do przygotowania zalewy. Łyżka do mieszania. Obierak do warzyw, nóż.
Ogórki, koper, liście chrzanu i gałązki estragonu myjemy. Ząbki czosnku obieramy, korzeń chrzanu myjemy dokładnie, obieramy i kroimy na odpowiednie kawałki.
Słój i zakrętkę myjemy, wyparzamy wrzątkiem i osuszamy.
Do słoja na dno wkładamy jedną trzecią przygotowanych dodatków, potem układamy pionowo połowę ogórków, dodajemy kolejną część dodatków i układamy pozostałe ogórki. Na wierzchu układamy resztę dodatków. Wszystko zalewamy gorącą zalewą.
Słój zakrecamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po dwóch dniach można już próbować ogórki. Wspaniale smakują na domowym chlebku posmarowanym domowym smalcem.
Smacznego!
Gdy ogórki osiągną ulubiony smak, można przełożyć słój w zimne miejsce, aby zatrzymać proces kiszenia.
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 118
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 237
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 118
Kto nie był na grillu gdzie były grillowane warzywka?!
Odsłon: 55
Świeże warzywa i kremowy bogaty w smaku sos!
Odsłon: 61
Składniki
Ogórki, koper, liście chrzanu i gałązki estragonu myjemy. Ząbki czosnku obieramy, korzeń chrzanu myjemy dokładnie, obieramy i kroimy na odpowiednie kawałki.
Słój i zakrętkę myjemy, wyparzamy wrzątkiem i osuszamy.
Do słoja na dno wkładamy jedną trzecią przygotowanych dodatków, potem układamy pionowo połowę ogórków, dodajemy kolejną część dodatków i układamy pozostałe ogórki. Na wierzchu układamy resztę dodatków. Wszystko zalewamy gorącą zalewą.
Słój zakrecamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po dwóch dniach można już próbować ogórki. Wspaniale smakują na domowym chlebku posmarowanym domowym smalcem. Smacznego!
Gdy ogórki osiągną ulubiony smak, można przełożyć słój w zimne miejsce, aby zatrzymać proces kiszenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pasta warzywna do sosów i zup.
Przetwory
Maliny w syropie
Przetwory
Marynowane plasterki z ogórków w zalewie octowej.
Przetwory
Keczup z cukinii
Pasta warzywna do sosów i zup.
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 23
Maliny w syropie
Można go dodać do zimowej herbaty, sprawdzi się również jako dodatek do naleś...
Odsłon: 243