Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1095
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 179
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 766
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1095
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 179
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 766
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 813
Składniki
UMYTE OGÓRKI UKŁADAMY W SŁOJU.PRZEKŁADAMY JE KOPREM I POZOSTAŁYMI PRZYPRAWAMI.
PRZEGOTOWANĄ I OSTUDZONĄ WODĘ MIESZAMY Z SOLĄ I ZALEWAMY OGÓRKI TAK,BY BYŁY PRZYKRYTE
NA OGÓRKI KŁADZIEMY TALERZYK I OBCIĄŻAMY GO.PO KILKU DNIACH OGÓRKI NADAJĄ SIĘ DO SPOŻYCIA.
JEŚLI CHCEMY JE PRZECHOWAĆ,TO PO 7 DNIACH OGÓRKI KŁADZIEMY DO SŁOIKÓW TWIST LUB WEKÓW.ZALEWĘ ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWAMY OGÓRKI W SŁOJACH.SŁOJE ZAMYKAMY I PASTERYZUJEMY PRZEZ OKOŁO 10-15 MINUT,WIĘKSZE PRZEZ 20 MINUT.PO OSTUDZENIU PRZECHOWUJEMY W CHŁODNYM MIEJSCU.