Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414121
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2238
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414121
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2238
Składniki
UMYTE OGÓRKI UKŁADAMY W SŁOJU.PRZEKŁADAMY JE KOPREM I POZOSTAŁYMI PRZYPRAWAMI.
PRZEGOTOWANĄ I OSTUDZONĄ WODĘ MIESZAMY Z SOLĄ I ZALEWAMY OGÓRKI TAK,BY BYŁY PRZYKRYTE
NA OGÓRKI KŁADZIEMY TALERZYK I OBCIĄŻAMY GO.PO KILKU DNIACH OGÓRKI NADAJĄ SIĘ DO SPOŻYCIA.
JEŚLI CHCEMY JE PRZECHOWAĆ,TO PO 7 DNIACH OGÓRKI KŁADZIEMY DO SŁOIKÓW TWIST LUB WEKÓW.ZALEWĘ ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWAMY OGÓRKI W SŁOJACH.SŁOJE ZAMYKAMY I PASTERYZUJEMY PRZEZ OKOŁO 10-15 MINUT,WIĘKSZE PRZEZ 20 MINUT.PO OSTUDZENIU PRZECHOWUJEMY W CHŁODNYM MIEJSCU.