Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1647
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1647
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Składniki
UMYTE OGÓRKI UKŁADAMY W SŁOJU.PRZEKŁADAMY JE KOPREM I POZOSTAŁYMI PRZYPRAWAMI.
PRZEGOTOWANĄ I OSTUDZONĄ WODĘ MIESZAMY Z SOLĄ I ZALEWAMY OGÓRKI TAK,BY BYŁY PRZYKRYTE
NA OGÓRKI KŁADZIEMY TALERZYK I OBCIĄŻAMY GO.PO KILKU DNIACH OGÓRKI NADAJĄ SIĘ DO SPOŻYCIA.
JEŚLI CHCEMY JE PRZECHOWAĆ,TO PO 7 DNIACH OGÓRKI KŁADZIEMY DO SŁOIKÓW TWIST LUB WEKÓW.ZALEWĘ ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWAMY OGÓRKI W SŁOJACH.SŁOJE ZAMYKAMY I PASTERYZUJEMY PRZEZ OKOŁO 10-15 MINUT,WIĘKSZE PRZEZ 20 MINUT.PO OSTUDZENIU PRZECHOWUJEMY W CHŁODNYM MIEJSCU.