Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ DOSKONAŁYM DODATKIEM DO KANAPEK,ZIMNYCH I CIEPŁYCH MIĘS ORAZ WĘDLIN.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1033
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101543
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6040
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1033
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101543
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6040
Składniki
UMYTE OGÓRKI UKŁADAMY W SŁOJU.PRZEKŁADAMY JE KOPREM I POZOSTAŁYMI PRZYPRAWAMI.
PRZEGOTOWANĄ I OSTUDZONĄ WODĘ MIESZAMY Z SOLĄ I ZALEWAMY OGÓRKI TAK,BY BYŁY PRZYKRYTE
NA OGÓRKI KŁADZIEMY TALERZYK I OBCIĄŻAMY GO.PO KILKU DNIACH OGÓRKI NADAJĄ SIĘ DO SPOŻYCIA.
JEŚLI CHCEMY JE PRZECHOWAĆ,TO PO 7 DNIACH OGÓRKI KŁADZIEMY DO SŁOIKÓW TWIST LUB WEKÓW.ZALEWĘ ZAGOTOWUJEMY I GORĄCĄ ZALEWAMY OGÓRKI W SŁOJACH.SŁOJE ZAMYKAMY I PASTERYZUJEMY PRZEZ OKOŁO 10-15 MINUT,WIĘKSZE PRZEZ 20 MINUT.PO OSTUDZENIU PRZECHOWUJEMY W CHŁODNYM MIEJSCU.