Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małosolne ogórki wg. receptury mojej mamy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8680
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 608
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8680
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 608
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i na godzinę wkładamy do zimnej wody. Po tym czasie odcinamy końcówki. W litrze wody gorącej wody rozpuszczamy sól.
Czosnek obieramy, chrzan kroimy na mniejsze kawałki możemy też zetrzeć go na tarce. Na dnie słoika układamy koper, chrzan oraz pokrojony czosnek. układamy część ogórków, następnie dokładamy koper, chrzan i czosnek oraz ogórki do wysokości słoika układamy ciasno. Zalewamy przygotowanym roztworem z solą. Gotowe ogórki otwieramy w zależności od preferencji niektórzy lubią je już po jednym dniu inni po troszkę dłuższym czasie.