Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małosolne ogórki wg. receptury mojej mamy.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6142
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8621
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6142
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9107
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8621
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i na godzinę wkładamy do zimnej wody. Po tym czasie odcinamy końcówki. W litrze wody gorącej wody rozpuszczamy sól.
Czosnek obieramy, chrzan kroimy na mniejsze kawałki możemy też zetrzeć go na tarce. Na dnie słoika układamy koper, chrzan oraz pokrojony czosnek. układamy część ogórków, następnie dokładamy koper, chrzan i czosnek oraz ogórki do wysokości słoika układamy ciasno. Zalewamy przygotowanym roztworem z solą. Gotowe ogórki otwieramy w zależności od preferencji niektórzy lubią je już po jednym dniu inni po troszkę dłuższym czasie.