Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małosolne ogórki wg. receptury mojej mamy.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254492
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254492
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy i na godzinę wkładamy do zimnej wody. Po tym czasie odcinamy końcówki. W litrze wody gorącej wody rozpuszczamy sól.
Czosnek obieramy, chrzan kroimy na mniejsze kawałki możemy też zetrzeć go na tarce. Na dnie słoika układamy koper, chrzan oraz pokrojony czosnek. układamy część ogórków, następnie dokładamy koper, chrzan i czosnek oraz ogórki do wysokości słoika układamy ciasno. Zalewamy przygotowanym roztworem z solą. Gotowe ogórki otwieramy w zależności od preferencji niektórzy lubią je już po jednym dniu inni po troszkę dłuższym czasie.