Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki po fińsku to rodzaj ogórków konserwowych. Zawierają węglowodany, cukry i błonnik. Wspierają pracę jelit i mogą wpływać na regulację poziomu cholesterolu.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3182
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2790
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3182
Składniki
Ogórki po umyciu poszatkować w plastry, cebulę w piórka, paprykę w dowolną kostkę. Wszystko na misce osolić - 2 łyżeczki , wymieszać i odstawić na 40 min. Do każdego słoika na dno włożyć gorczycę, pieprz, liść laurowy. Warzywa odsączyć i włożyć do słoików dobrze dociskając. Zalewę zagotować i zalać gorącą ogórki . Słoiki i nakrętki przetrzeć ręcznikiem papierowym i zakręcić. Wstawiamy do rondla wyłożonego ręczniczkiem , wlewamy ciepłą wodę, wstawiamy słoiki i gotujemy 10 min. od zagotowania.
Proporcje warzyw zawsze można zmienić w zależności ile mamy ogórków.