Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 212
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 99
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 212
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6313
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do ogórków. Dodać sól i razem wymieszać. Pozostawić na ok 2 godziny. Po tym czasie odcisnąć, dodać posiekaną natkę pietruszki. Zagotować wodę z octem i cukrem. Do gotującej się zalewy przełożyć ogórki. Pomieszać i wyłączyć gaz. Przekładać do słoików wcześniej wyparzonych. Do każdego słoika wkładać po kulce ziele angielskiego, ziarna gorczycy na koniec łyżeczki i po listku laurowym oraz plasterki marchewki. Zalewać zalewą. Szczelnie zakręcać pokrywki. Pokrywki też powinny być wyparzone. Pasteryzować ok 10 min. Gotowe. Smacznego.