Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Ogórki umyć odkroić końcówki, małe podzilić na połówki, większe na ćwiartki lub grube plastry, przełożyć do garnka lub miski, dodać sól wymieszać i odstawić na 5 godzin. Po tym czasie odlać powstałą wodę, dodać paprykę w proszku oraż śweżą pokrojoną na plasterki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Składniki na zalewę wymieszać w garnku i zagotować . Gorącą zalewę wlać do ogórków i wymieszać. Odstawić na godzinę i w tym czasie przemieszać jeszcze raz lub dwa. Po godzinie ogórki przekładamy do czystych słoików, wkładamy bardzo ciasno, liść larowy, ziele angielskie, pieprz i papryczkę chilli rozdzielić na wszystkie słoiki. Zalać słoiki przygotowaną zalewą zostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni. Z uwagi na fakt, że ogórki ciasno wkładamy warto włożyć łyżkę lub widelec do słoika i dotknąć dna, aby pozbyć się powstałego ewentualnego powietrza ze słoika. Dokręcić. Pasteryzować 1o minut. Po pasteryzacji wyjąć słoiki, i odstawić do góry dnem do całkowitego przestudzenia. Odnieść do piwnicy.