Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza wg mnie papryka konserwowa- nie jest zbyt kwasna, nie jest zbyt slodka, i przede wszystkim- nie jest miekka. Moja mama przygotowuje ja co roku, w tym roku ja zrobilam ja sama po raz pierwszy- przepyszna :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16658
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5387
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16658
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5387
Składniki
Papryke umyc, usunac gniazda nasienne, przekroic na 4 czesci. Ukladac filety papryk w czystych, suchych sloikach (nie ubijac jej za mocno). Do kazdego sloika wlozyc ziarna ziela angielskiego i liscie laurowe. Wode pomieszac z octem i cukrem, zagotowac- od momentu zagotowania gotowac okolo 2 minut. Goracym plynem napelniac sloiki, na wierzch wlac lyzeczke oleju, zakrecic. Pasteryzowac od momentu zagotowania 5 minut.
Podana ilosc zalewy jest wystarczajaca na ok 2- 3 wieksze sloiki.