Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza wg mnie papryka konserwowa- nie jest zbyt kwasna, nie jest zbyt slodka, i przede wszystkim- nie jest miekka. Moja mama przygotowuje ja co roku, w tym roku ja zrobilam ja sama po raz pierwszy- przepyszna :)
Papryke umyc, usunac gniazda nasienne, przekroic na 4 czesci. Ukladac filety papryk w czystych, suchych sloikach (nie ubijac jej za mocno). Do kazdego sloika wlozyc ziarna ziela angielskiego i liscie laurowe.
Wode pomieszac z octem i cukrem, zagotowac- od momentu zagotowania gotowac okolo 2 minut. Goracym plynem napelniac sloiki, na wierzch wlac lyzeczke oleju, zakrecic. Pasteryzowac od momentu zagotowania 5 minut.
Podana ilosc zalewy jest wystarczajaca na ok 2- 3 wieksze sloiki.
Smaczna, szybka ułożona warstwami w szklanej salaterce sałatka kusi oko jak i...
Odsłon: 233
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53572
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14142
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166528
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53572
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14142
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166528
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Składniki
Papryke umyc, usunac gniazda nasienne, przekroic na 4 czesci. Ukladac filety papryk w czystych, suchych sloikach (nie ubijac jej za mocno). Do kazdego sloika wlozyc ziarna ziela angielskiego i liscie laurowe. Wode pomieszac z octem i cukrem, zagotowac- od momentu zagotowania gotowac okolo 2 minut. Goracym plynem napelniac sloiki, na wierzch wlac lyzeczke oleju, zakrecic. Pasteryzowac od momentu zagotowania 5 minut.
Podana ilosc zalewy jest wystarczajaca na ok 2- 3 wieksze sloiki.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 113
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 341