Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pasteryzowany nie traci smaku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22404
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14318
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4438
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43467
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 515
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22404
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14318
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4438
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43467
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 551
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 515
Składniki
Lubczyk wraz z łodyżkami drobno się sieka. Najlepiej wykorzystać małe słoiczki na raz- dwa użycia. Posiekany lubczyk wkłada się do słoiczków, lekko przesypuje solą na dwie warstwy i lekko ogniata trzonkiem noża. Dolewa się wody, tak aby lubczyk był zakryty. Słoiki zakręca się i pasteryzuje 15 minut od zagotowania. Taki lubczyk najlepiej dodać do zupy potraw zaraz po wyłączeniu ognia. np do rosołu. Lubczyk zawiera mało soli, więc po otworzeniu można go przechowywać w lodowce 3 dni. Jeśli chcemy dłużej to trzeba dodać więcej soli..
Smacznego :)