Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pasteryzowany nie traci smaku.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Składniki
Lubczyk wraz z łodyżkami drobno się sieka. Najlepiej wykorzystać małe słoiczki na raz- dwa użycia. Posiekany lubczyk wkłada się do słoiczków, lekko przesypuje solą na dwie warstwy i lekko ogniata trzonkiem noża. Dolewa się wody, tak aby lubczyk był zakryty. Słoiki zakręca się i pasteryzuje 15 minut od zagotowania. Taki lubczyk najlepiej dodać do zupy potraw zaraz po wyłączeniu ognia. np do rosołu. Lubczyk zawiera mało soli, więc po otworzeniu można go przechowywać w lodowce 3 dni. Jeśli chcemy dłużej to trzeba dodać więcej soli..
Smacznego :)