Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pasteryzowany nie traci smaku.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457796
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1476
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2287
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 593
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1219
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457796
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1476
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2287
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 593
Składniki
Lubczyk wraz z łodyżkami drobno się sieka. Najlepiej wykorzystać małe słoiczki na raz- dwa użycia. Posiekany lubczyk wkłada się do słoiczków, lekko przesypuje solą na dwie warstwy i lekko ogniata trzonkiem noża. Dolewa się wody, tak aby lubczyk był zakryty. Słoiki zakręca się i pasteryzuje 15 minut od zagotowania. Taki lubczyk najlepiej dodać do zupy potraw zaraz po wyłączeniu ognia. np do rosołu. Lubczyk zawiera mało soli, więc po otworzeniu można go przechowywać w lodowce 3 dni. Jeśli chcemy dłużej to trzeba dodać więcej soli..
Smacznego :)