Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pasteryzowany nie traci smaku.
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2157
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1428
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4082
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2157
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1428
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 4082
Składniki
Lubczyk wraz z łodyżkami drobno się sieka. Najlepiej wykorzystać małe słoiczki na raz- dwa użycia. Posiekany lubczyk wkłada się do słoiczków, lekko przesypuje solą na dwie warstwy i lekko ogniata trzonkiem noża. Dolewa się wody, tak aby lubczyk był zakryty. Słoiki zakręca się i pasteryzuje 15 minut od zagotowania. Taki lubczyk najlepiej dodać do zupy potraw zaraz po wyłączeniu ognia. np do rosołu. Lubczyk zawiera mało soli, więc po otworzeniu można go przechowywać w lodowce 3 dni. Jeśli chcemy dłużej to trzeba dodać więcej soli..
Smacznego :)