Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pasteryzowany nie traci smaku.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Składniki
Lubczyk wraz z łodyżkami drobno się sieka. Najlepiej wykorzystać małe słoiczki na raz- dwa użycia. Posiekany lubczyk wkłada się do słoiczków, lekko przesypuje solą na dwie warstwy i lekko ogniata trzonkiem noża. Dolewa się wody, tak aby lubczyk był zakryty. Słoiki zakręca się i pasteryzuje 15 minut od zagotowania. Taki lubczyk najlepiej dodać do zupy potraw zaraz po wyłączeniu ognia. np do rosołu. Lubczyk zawiera mało soli, więc po otworzeniu można go przechowywać w lodowce 3 dni. Jeśli chcemy dłużej to trzeba dodać więcej soli..
Smacznego :)