Do góry

Przetwory Przepis na:

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 922 Ocena: 17415

Dodano:

Odsłon: 904

Tak można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.

Składniki

  • 200 g wątróbki kaczej
  • 200 g mielonego mięsa drobiowego
  • jajko
  • bułka
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • majeranek 1 czubata łyżka
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej

Przygotowanie

  1. Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek. Doprawiłem solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobiłem. Tak przygotowanym farszem napełniłem aluminiową, jednorazową formę. Piekłem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń