Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno mi sobie wyobrazić zimę bez dodatku pigwy w gorącej herbacie. Sprawdza się też świetnie jako nalewka oraz dodatek do pieczonych serników.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24768
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 74
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24768
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 74
Składniki
Owoce umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i końcówki. Nie obierać. Każda połówkę owocu pokroić w cieniutkie plasterki i ciasno układać w słoikach . Wodę zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny i gorącym zalewać owoce w słoikach. Pasteryzować 15 minut.