Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podrzucam przepis na kapelusze podgrzybków w occie. Robi się coraz zimniej i chyba sezon grzybowy zmierza ku końcowi ale może ktoś w przyszłym roku skorzysta z przepisu. Ja pierwszy raz zbierałam grzyby w listopadzie ale patrząc na fotki w necie to właśnie listopad obfitować w wysyp grzybów. Tak więc zostawiam Was z przepisem, zapraszam do lektury.
Zdrowe i małe kapelusze podgrzybków umyć, wrzucić do garbka i zalać wodą.
Woda ma być równo z grzybami.
Dodać łyżeczkę soli i gotować od zagotowania 10 minut.
W czasie gotowania zdejmować pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić.
Składniki zalewy zagotować w garnku i gotować kilka minut.
Wyparzone słoiczki napełnić grzybami i zalać zalewą.
Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut.
Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do schłodzenia.
Potem słoiki wynieść w chłodne miejsce.
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7830
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2121
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5040
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7830
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2121
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5040
Składniki
Zdrowe i małe kapelusze podgrzybków umyć, wrzucić do garbka i zalać wodą. Woda ma być równo z grzybami. Dodać łyżeczkę soli i gotować od zagotowania 10 minut. W czasie gotowania zdejmować pianę. Podgotowane grzyby odcedzić. Składniki zalewy zagotować w garnku i gotować kilka minut. Wyparzone słoiczki napełnić grzybami i zalać zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do schłodzenia. Potem słoiki wynieść w chłodne miejsce.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 76
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 305