Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podrzucam przepis na kapelusze podgrzybków w occie. Robi się coraz zimniej i chyba sezon grzybowy zmierza ku końcowi ale może ktoś w przyszłym roku skorzysta z przepisu. Ja pierwszy raz zbierałam grzyby w listopadzie ale patrząc na fotki w necie to właśnie listopad obfitować w wysyp grzybów. Tak więc zostawiam Was z przepisem, zapraszam do lektury.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4549
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4549
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Składniki
Zdrowe i małe kapelusze podgrzybków umyć, wrzucić do garbka i zalać wodą. Woda ma być równo z grzybami. Dodać łyżeczkę soli i gotować od zagotowania 10 minut. W czasie gotowania zdejmować pianę. Podgotowane grzyby odcedzić. Składniki zalewy zagotować w garnku i gotować kilka minut. Wyparzone słoiczki napełnić grzybami i zalać zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut. Słoiki odwrócić do góry dnem i zostawić do schłodzenia. Potem słoiki wynieść w chłodne miejsce.