Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane pomidorki możemy wykorzystać jako dodatek do mięsa, sałatek lub dekoracji potraw.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 36
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 36
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach. Pomidory układamy w słoikach nie zgniatając ich i przekładając cebulą. Słoiki napełniamy zalewą starając się by do każdego słoika trafiło trochę gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.