Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane pomidorki możemy wykorzystać jako dodatek do mięsa, sałatek lub dekoracji potraw.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25577
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 209
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25577
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach. Pomidory układamy w słoikach nie zgniatając ich i przekładając cebulą. Słoiki napełniamy zalewą starając się by do każdego słoika trafiło trochę gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.