Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić. Polecam.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17155
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 338
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1761
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17155
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Grzyby oczyścić, posegregować. Do marynowania wybrać najładniejsze.
Pościnać nóżki i te przeznaczyć do suszenia. Przy mniejszych kapeluszach pozostawiać centymetrowy ogonek. Dokładnie umyć grzyby i wrzucać na gotująca się osoloną wodę. Gotować 15-20 min.
Następnie wylać na sito i przelać gorącą wodą. Nakładać do czystych, wyparzonych słoiczków. Zalewać gorącą zalewą. Zakręcać szczelnie słoiczki i ustawiać dnem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Gotowe.
Smacznego.