Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 145
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1604
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14270
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 145
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1604
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14270
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Grzyby oczyścić, posegregować. Do marynowania wybrać najładniejsze.
Pościnać nóżki i te przeznaczyć do suszenia. Przy mniejszych kapeluszach pozostawiać centymetrowy ogonek. Dokładnie umyć grzyby i wrzucać na gotująca się osoloną wodę. Gotować 15-20 min.
Następnie wylać na sito i przelać gorącą wodą. Nakładać do czystych, wyparzonych słoiczków. Zalewać gorącą zalewą. Zakręcać szczelnie słoiczki i ustawiać dnem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Gotowe.
Smacznego.