Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić. Polecam.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2312
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 202
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9193
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2312
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1173
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 202
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Grzyby oczyścić, posegregować. Do marynowania wybrać najładniejsze.
Pościnać nóżki i te przeznaczyć do suszenia. Przy mniejszych kapeluszach pozostawiać centymetrowy ogonek. Dokładnie umyć grzyby i wrzucać na gotująca się osoloną wodę. Gotować 15-20 min.
Następnie wylać na sito i przelać gorącą wodą. Nakładać do czystych, wyparzonych słoiczków. Zalewać gorącą zalewą. Zakręcać szczelnie słoiczki i ustawiać dnem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Gotowe.
Smacznego.