Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity przepis na sałatkę wielowarzywną zimową z użyciem bardzo wielu warzyw. W smaku przepyszna, delikatna, lekko octowa. Przepis na 12-13 słoików 700ml.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 392
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1410
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 392
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 262
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1410
Składniki
Ogórki myjemy i szatkujemy w plasterki.
Kapustę szatkujemy.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki.
Paprykę kroimy w paski.
Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek drobno siekamy.
Koperek drobno szatkujemy.
Składniki zalewy dokładnie mieszamy
Zalewamy nią warzywa.
Całość dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na pół godziny.
Sałatkę przekładamy do słoików.
Zakręcamy dokładnie nakrętkę .
Pasteryzujemy po 20 minut.
Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D