Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku. Świetnie smakuje jako dodatek do kanapek lub np. do hod-dogów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16427
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5275
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16427
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5275
Składniki
Marynata Ogórki myjemy i szatkujemy, zalewamy wodą z solą, wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać i odstawić na godzinę. Po tym czasie ogórki odcedzić.
Zalewa; Wodę, ocet oraz cukier zagotować. Obraną marchewkę oraz cebulę pokroić w plasterki, do każdego wyparzonego słoika włożyć po 2-3 plasterki marchewki oraz cebuli, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, łyżeczkę gorczycy na końcu włożyć odcedzone ogórki mniej więcej do ¾ wysokości słoika. Całości zalać gorącą zalewą słoiki zakręcić. Pasteryzować około 10 minut.