Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2018
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zimą możemy się cieszyć smakami lata.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ogórki myjemy i szatkujemy w plastry.
Cebulę kroimy w piórka.
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Czosnek obieramy i dodajemy w całości.
Na końcu dodajemy cukier, olej, ocet, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po 2 godzinach sałatkę wkładamy do słoików porządnie ugniatając.
Na wierzch można wylać troszkę zalewy.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D