Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2018
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zimą możemy się cieszyć smakami lata.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 93
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 85
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 93
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 39
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 85
Składniki
Ogórki myjemy i szatkujemy w plastry.
Cebulę kroimy w piórka.
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Czosnek obieramy i dodajemy w całości.
Na końcu dodajemy cukier, olej, ocet, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po 2 godzinach sałatkę wkładamy do słoików porządnie ugniatając.
Na wierzch można wylać troszkę zalewy.
Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D