Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą lubisz sięgnąć po słoiczek z przetworami? Jeśli tak, swoją spiżarnię koniecznie zaopatrz w sałatkę z buraków i papryki. To zdrowa i niezwykle smaczna propozycja, która doskonale pasować będzie do tradycyjnych kotletów z ziemniakami. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 39
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 108
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 631
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 522
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 886
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 39
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 108
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 631
Polecam.
Odsłon: 237
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 522
Składniki
Buraki ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz buraki. Wlać oliwę i ocet jabłkowy. Posłodzić. Przyprawić zielem angielskim, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków.
Zakręcić i zapasteryzować w naczyniu z wrzątkiem (gotować przez 20 minut pod przykryciem, na dnie garnka umieścić ściereczkę) lub w piekarniku.