Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimą lubisz sięgnąć po słoiczek z przetworami? Jeśli tak, swoją spiżarnię koniecznie zaopatrz w sałatkę z buraków i papryki. To zdrowa i niezwykle smaczna propozycja, która doskonale pasować będzie do tradycyjnych kotletów z ziemniakami. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2388
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2388
Składniki
Buraki ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz buraki. Wlać oliwę i ocet jabłkowy. Posłodzić. Przyprawić zielem angielskim, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków.
Zakręcić i zapasteryzować w naczyniu z wrzątkiem (gotować przez 20 minut pod przykryciem, na dnie garnka umieścić ściereczkę) lub w piekarniku.