Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników sera i żurawiny.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)