Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników sera i żurawiny.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 246
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 246
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Składniki
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)