Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników sera i żurawiny.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 928
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4125
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4332
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 928
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1157
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4125
Składniki
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)