Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników sera i żurawiny.
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)
Pieczony camembert, z sałatą, suszonymi pomidorami, balsamikiem i żurawiną,...
Odsłon: 8475
Camembert zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny. Dla osób, któr...
Odsłon: 1351
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 17
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1215
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17202
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 847
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 17
W większości przypadków jak robię kotlety mielone to robię drugie danie, troc...
Odsłon: 214
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To do...
Odsłon: 1215
Propozycja dla osób poszukujących nowego sposobu na danie z ziemniakami. To p...
Odsłon: 802
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17202
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 847
Składniki
Przyprawy mieszamy z bułką tartą.
Jajka roztrzepujemy z kilkoma łyżkami mleka, dodajemy szczyptę pieprzu.
Ser kroimy w grubsze plasty, ok 1 cm.
Ser maczamy w jajku, następnie przekładamy do bułki tartej, w której należy obtoczyć go dokładnie ze wszystkich stron. Następnie czynność powtarzamy - znów maczając ser w jajku i bułce. Musi powstać grubsza warstwa panierki, tak by ser nie wydostal sie podczas smażenia.
Rozgrzewamy olej na patelni i na małym ogniu smażymy sery z obu stron.
Gdy już się zarumienią przekładamy na talerz i dekorujemy żurawiną.
Smacznego :)
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Ogórki małosolne
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 158
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 10400