Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki dżemik jest pyszny do desrówn do pieczywa, tostów, naleśników.............SMACZNEGO!!!
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Składniki
śliwki umyć, wypestkować i wsypać do szybkowara 9 litrów cukinię umyć i zetrzeć na grubszych oczkach, posolić ciut i zostawić na 20 minut, dobrze odcisnąć z nadmiaru wody i wsypać do śliwek
wsypać galaretkę, cukier, wlać wodę, zamknąć szybkowar
wsypać żelfix, zamieszać dokładnie
nakładać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić i postawić na 30 minut na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu