Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklepach z różnymi nadzieniami. Są doskonałą alternatywą dla klasycznych dań makaronowych. Przygotujesz je zaledwie z kilku składników, a efekt na pewno Cię zaskoczy. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i jako zimną przystawkę. Jeśli unikasz mięsa w czasie postnym, to zamień kabanosy na roślinne. Koniecznie dodaj oliwę do tego przepisu, dzięki temu danie będzie jeszcze smaczniejsze!
miska, nóż, deska do krojenia, miseczka, łyżka
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3084
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 466
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2660
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3084
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 466
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2660
Składniki
Do garnka z osoloną wodą przerzuć tortellini i ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odstaw gotowe tortellini na talerzu.
Kabanosy pokrój na plasterki.
Zetrzyj twardy ser na średnich oczkach i posyp nim sałatkę. Możesz użyć również gotowego produktu.
Do miseczki przelej oliwę z oliwek wraz z przeciśniętym czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Przygotowaną oliwę wlej do miski i wymieszaj z produktami.
Podawaj z ciepłymi pierożkami lub jako przystawkę w zimnej wersji. Całość posyp pietruszką.