Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżymi warzywami i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi. Do tego niskokaloryczny makaron konjac i świetny sos na bazie oleju sezamowego. Sałatkę możecie zabrać do pracy lub podać do grillowanego mięsa.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 787
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7023
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8637
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 303
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 787
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7023
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8637
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 303
Składniki
Ogórki, paprykę i marchew kroimy w słupki. Makaron konjac przepłukujemy, kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z warzywami. Mieszamy składniki na sos: olej sezamowy, ocet, sos sojowy i teryiaki, sambal i syrop klonowy. Sałatkę zalewamy sosem i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Orzechy ziemne siekamy i ewentualnie prażymy na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. Sałatkę dzielimy na porcje i każdą posypujemy arachidami.