Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz wypróbować nowy przepis na surówkę do obiadu z mięsem albo burgerów? Wypróbuj colesław z czerwonej kapusty.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 205
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 205
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno albo zetrzyj na tarce, a potem posiekaj na drobne kawałki. Przełóż do dużej miski i delikatnie posól. Odstaw na 10 minut, aby zmiękła, po czym lekko ugnieć rękoma i odsącz, jeśli to konieczne.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki posiekaj drobno. Obrane jabłko również zetrzyj na tarce, a potem pokrój na jeszcze mniejsze części.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, mleko, sok z cytryny, ocet winny i cukier puder. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Sos powinien być kremowy, z wyczuwalną nutą słodyczy i kwaskowości.
Połącz składniki. Do kapusty dodaj marchewkę, cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wlej przygotowany sos i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Odstaw colesław z czerwonej kapusty na minimum 20 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj.