Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz wypróbować nowy przepis na surówkę do obiadu z mięsem albo burgerów? Wypróbuj colesław z czerwonej kapusty.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13688
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2886
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1192
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno albo zetrzyj na tarce, a potem posiekaj na drobne kawałki. Przełóż do dużej miski i delikatnie posól. Odstaw na 10 minut, aby zmiękła, po czym lekko ugnieć rękoma i odsącz, jeśli to konieczne.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki posiekaj drobno. Obrane jabłko również zetrzyj na tarce, a potem pokrój na jeszcze mniejsze części.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, mleko, sok z cytryny, ocet winny i cukier puder. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Sos powinien być kremowy, z wyczuwalną nutą słodyczy i kwaskowości.
Połącz składniki. Do kapusty dodaj marchewkę, cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Wlej przygotowany sos i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Odstaw colesław z czerwonej kapusty na minimum 20 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem jeszcze raz wymieszaj.