Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona surówka do ciekawa wariacja klasycznych wiórków z buraków podawanych do obiadu. Ta wersja została wzbogacona o zielonego ogórka, który dodaje całości orzeźwienia. Najciekawszym w smaku elementem jest jednak sos, stanowiący delikatną modyfikację klasycznego sosu winegret. Całość jest delikatnie kwaskowata, z pewnością będzie uwielbianym dodatkiem do głównego dania.
Buraki dokładnie umyj i włóż do dużego rondla. Zalej je wodą i postaw na dużym ogniu. Kiedy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i gotuj warzywa przez około godzinę – do momentu, aż będą miękkie.
Buraki odlej, pozostawiając 4 łyżki czerwonej wody po gotowaniu.
Ostudzone buraki i ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, tworząc paski. Cebulę zetrzyj na miazgę lub zblenduj. Wszystkie warzywa włóż do miski.
Przygotuj sos. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą sok z cytryny, ocet, wrzącą wodę z buraków, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu dodaj olej. Wszystko ubijaj ze sobą do momentu uzyskania jednolitego płynu.
Starte warzywa polej sosem i włóż do lodówki na przynajmniej 30 minut. Czerwona surówka świetnie pasuje jako dodatek do obiadu.
Poniżej taki przepis, nie przepis, ponieważ czasami nie trzeba wiele, aby zje...
Odsłon: 2687
W części północnej i na północnym zachodzie Niemiec jarmuż jest bardzo dobrze...
Odsłon: 215
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2659
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2659
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 36
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 173
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 29
Składniki
Buraki dokładnie umyj i włóż do dużego rondla. Zalej je wodą i postaw na dużym ogniu. Kiedy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i gotuj warzywa przez około godzinę – do momentu, aż będą miękkie.
Buraki odlej, pozostawiając 4 łyżki czerwonej wody po gotowaniu.
Ostudzone buraki i ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, tworząc paski. Cebulę zetrzyj na miazgę lub zblenduj. Wszystkie warzywa włóż do miski.
Przygotuj sos. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą sok z cytryny, ocet, wrzącą wodę z buraków, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu dodaj olej. Wszystko ubijaj ze sobą do momentu uzyskania jednolitego płynu.
Starte warzywa polej sosem i włóż do lodówki na przynajmniej 30 minut. Czerwona surówka świetnie pasuje jako dodatek do obiadu.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Letnia sałatka
Sałatki
Sałatka z marchewki, pomarańczy i rodzynek podana na sałacie
Sałatki
Sałatka z kaszą kuskus i tofu
Sałatki
Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami
Letnia sałatka
Dzisiaj podaję przepis na sałatkę letnią. Sałatka prosta w wykonaniu a za raz...
Odsłon: 4
Sałatka z marchewki, pomarańczy i rodzynek podana na sałacie
Polecam bardzo pyszną sałatkę z marchewki, pomarańczy oraz rodzynek. Sałatka...
Odsłon: 35